020 - 615 56 55 Betalingsmogelijkheden Leveren en montage
Hallo gast!
Winkelwagen
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 29

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 29

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina

Wanneer u last heeft van galm in een ruimte is sprake van een slechte akoestiek. Om dit probleem tegen te gaan bestaan diverse oplossingen voor plafonds en wanden. Akoestische plafondeilanden zijn zeer geschikt om veel absorptie aan een ruimte toe te voegen zonder dat dit al teveel opvalt. Het zorgt voor een minimalistische uitstraling voor een juiste balans qua uitstraling met een verbetering van de akoestiek.

Daarnaast kunnen de meeste plafondeilanden worden gebruikt in samenspel met betonactivering en zorgt de spouw voor een beter akoestisch resultaat. Er ontstaat bij ophanging een spouw tussen het plafond en het akoestische plafondeiland. Deze spouw zorgt voor extra geluidsabsorptie door het paneel waardoor minder materiaal nodig is dan wanneer u absorptie rechtstreeks op het plafond aanbrengt.


Waarom plafondeilanden?

Geluidsabsorptie

Een veelvoorkomende reden om te kiezen voor plafondeilanden is vanwege de geluidsabsorptie. De spouw zorgt voor een beter akoestisch resultaat. Een belangrijk voordeel is dat er minder materiaal nodig is op deze wijze. 

Nagalm

Een nagalm is het geluid dat men hoort nadat de geluidsbron is gestopt. De galmtijd is de periode tussen het stoppen van de geluidsbron en het moment dat je de galm niet meer hoort. Dit is vaak wanneer het geluid met 60 decibel is verminderd. Plafondeilanden zorgen ervoor dat deze tijd aanzienlijk wordt verminderd en de galm in de ruimte geminimaliseerd wordt. 

Betonkernactivering

In veel nieuwbouwkantoren is sprake van betonkernactivering; verwarming van het gebouw vanuit het beton. Hierdoor zijn traditionele akoestische plafonds zoals het systeemplafond niet mogelijk en moet er een andere oplossing worden gezocht waarbij de warmte niet onnodig wordt tegengehouden. Een akoestisch plafondeiland die vrij hangt van de constructie biedt dan uitkomst.

Onze merken

Rockfon plafondeilanden

Rockfon is onderdeel van de ROCKWOOL Group en is gespecialiseerd in het leveren van complete plafondsystemen. De geluidsabsorberende plafond- en wandsystemen maken het mogelijk om een prachtige en comfortabele ruimte te creëren. De plafondeilanden zijn zeer duurzaam, bieden bescherming tegen geluidsoverlast en verminderen de verspreiding van brand. Benieuwd naar het aanbod? Bekijk ons aanbod Rockfon plafondeilanden.

Ecophon plafondeilanden

De plafondeilanden van Ecophon zijn een lust voor het oog en oor. Ecophon maakt gebruik van een speciale combinatie van glaswol en een afgewerkte buitenlaag. Deze akoestische panelen zorgen voor een goede akoestiek in elke ruimte. De mogelijkheden met plafondeilanden van Ecophon zijn eindeloos. Er zijn verschillende vormen, kleuren, afwerkingen en formaten leverbaar. Plafondeilanden van Ecophon kunnen daarnaast ook afgewerkt worden voor speciale doeleinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laboratoria of ziekenhuizen. Bekijk hier ons aanbod Ecophon plafondeilanden.

OWA Selecta plafondeilanden

De gevarieerde range van plafondeilanden van OWA maken iedere ruimte een lust voor het oog. Daarnaast bevorderd het uiteraard de akoestiek van de ruimte. OWA biedt verschillende absorptiewaarden die variëren tussen 0,8 aw tot 1,0 aw. U kunt kiezen voor een discreet recht eiland of juist een zeer harmonisch gekleurde formatie met in het oog springende vormen. Benieuwd naar ons aanbod OWA plafondeilanden?